Метал, як і будь-який інший будівельний матеріал, потребує захисту і поліпшення своїх естетичних характеристик.

Найбільш уразливими виробами з металу є ті, які знаходяться на вулиці. Вони постійно контактують з вологою і піддаються агресивним кліматичним впливам. При поганому захисту металу від цих негативних факторів дуже швидко приходить в непридатність, окислюється і руйнується. Щоб уникнути таких ситуацій в лакофарбовій індустрії і були розроблені спеціалізовані фарби по металу для зовнішніх робіт.
На сьогоднішній день існує безліч видів фарб по металу для зовнішніх робіт.

Фарба по металу для зовнішніх робіт: як вибрати?

Для вибору фарби по металу для зовнішніх робіт відразу потрібно буде визначити вид металу, який буде піддаватися фарбуванню. Це можуть бути:
чорні метали;
оцинкована або нержавіюча сталь;
алюміній;
легкі сплави;
залізо та ін.

Від виду металу і буде залежати вибір, так як не всі фарби по металу для зовнішніх робіт мають адгезію (зчеплення) з тим чи іншим видом металу. Після того, як буде зрозуміло, що за вид металу буде фарбуватися, далі можна звернути увагу на тип фарби по металу для зовнішніх робіт – вони повинні обов’язково містити в своєму складі антикорозійні добавки для забезпечення захисту металу від корозії.

Типи фарб по металу для зовнішніх робіт

  • Звичайна фарба по металу для зовнішніх робіт, під яку обов’язково необхідно використовувати грунт з антикорозійними властивостями;
  • Самогрунтуюча фарба для зовнішніх робіт, що має в своєму складі антикорозійні добавки – найчастіше таку фарбу називають «грунт-емалі по металу 3 в 1».
    Звичайно, фарби 3 в 1 (грунт-фарби по металу для зовнішніх робіт) є найбільш простими у використанні. Найчастіше такі фарби по металу для зовнішніх робіт мають в своєму складі фосфат цинку. Фосфат цинку забезпечує хорошу антикорозійний захист металевих виробів, високу атмосферостійкість і стійкість до негативних погодно-кліматичних факторів.

    Фарба по металу для зовнішніх робіт (типу грунт-емалей 3 в 1) можуть наноситися пензлем, валиком, фарборозпилювачем і бути представлені абсолютно в будь-яких відтінках по колірних каталогах RAL, NCS (так само є можливість колеровки в металеві кольори, золото, срібло і бронза ).

При побутовому фарбуванні металевих виробів (забарвлення металу не в умовах виробництва) звичайна фарба по металу, під яку обов’язково потрібно буде використовувати спеціалізований грунт, дуже сильно ускладнює процес фарбування і він ставати дуже трудомістким.

Після кожного пофарбованого шару необхідно проводити сушку, робити додаткові шари шліфування (або дотримуватися технологічні етапи фарбування методом «мокрий по мокрому»). Найчастіше найбільш якісні ґрунти по металу для зовнішніх робіт мають сильний запах і вимагають для нанесення на поверхню спеціального обладнання.

Грунт-емаль антикорозійна гуртом від виробника 
З питань співпраці телефонуйте за телефоном 
+380673492841
або заповніть форму і наш менеджер зв’яжеться з Вами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *